Zorg & Welzijn

Voor diensten in de sector zorg & welzijn kunt u op de ondersteuning van Certificaatspecialist rekenen. Ons aanbod voor de sector zorg & welzijn omvat een zeer breed pakket aan diensten en is vooral zeer geschikt voor: Mondzorgpraktijken, Klinieken, Zorgaanbieders, GGZ instellingen & Huisartsen.

Certificeringen en normalisatie in de zorg

Onze diensten op het gebied van certificeringen in de sector zorg & welzijn bevatten hoofdzakelijk het ondersteunen en begeleiden bij het behalen van de volgende keurmerken en normen.

ISO Healthcare

ISO Healthcare (15224) is een aanvulling op ISO 9001 dat specifiek voor de gezondheidszorg is ontwikkeld. De uitgebreide norm legt de nadruk op het zorgproces, de zorgontvanger en risicomanagement binnen de zorg. Belangrijke onderdelen bij deze norm zijn risicomanagement, cliëntveiligheid (cliënt/patiëntveiligheid) en continue verbetering van de zorgverlening. Zodra u werkt conform de ISO Healthcare norm en u de beschikking hebt over het certificaat toont u aan dat u verantwoorde zorg levert en werkt aan het continu verbeteren van uw organisatie.
Certificaatspecialist adviseert en biedt begeleiding bij het behalen van het ISO Healthcare certificaat

HKZ keurmerk & HKZ kleine organisaties

HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Het HKZ Certificaat geeft aan dat uw organisatie voldoet aan vooraf vastgestelde kwaliteitsnormen van de geleverde zorg. Vanuit de wetgever wordt van zorgaanbieders geëist, conform de Kwaliteitswet Zorginstellingen en in de wet BIG, dat zij de kwaliteit van de zorg systematisch moeten bewaken, beheersen en eventueel verbeteren. Voldoet u aan het HKZ keurmerk dan wordt dit in de praktijk vertaald naar een goed geoutilleerde zorgaanbieder die haar cliënten en diens veiligheid centraal stelt, continu werkt aan het verbeteren van het zorgaanbod en voldoet aan de laatste eisen die de autoriteiten stellen.
Een HKZ certificering is een erkenning waar u als instelling trots op kunt zijn. In de eerste plaats is het een keurmerk dat betrouwbaarheid en kwaliteit uitstraalt en u onderscheidt van de rest. U geeft het signaal af dat u de cliënt centraal stelt. Daarnaast voldoet u aan de eisen van de sector zelf. Uw medewerkers hebben profijt bij eenduidige afspraken over het werk, protocollen en instructies.
De volgende branches hebben allen een eigen certificaatschema:

• Tandartspraktijken
• Tandprotetische praktijken
• Kinderopvang
• Ambulancezorg
• Centrale posten ambulance vervoer
• Verzorgingshuizen
• Gezondheidscentra
• Openbare Apotheken • Thuiszorg
• Dialyse centra
• Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ)
• Infectieziektebestrijding
• Algemeen Maatschappelijk Werk
• Radiotherapie
• Gehandicaptenzorg
• Fysiotherapie praktijken[/accordion]

NEN 7510 informatiebeveiliging

NEN 7510 biedt zorginstellingen een leidraad voor het formuleren, vastleggen en controleren van de interne informatiebeveiliging. NEN 7510 is een norm die door het Nederlands Normalisatie-instituut ontwikkeld is ten behoeve van informatiebeveiliging voor de zorgsector in Nederland. Onder deze norm wordt verstaan: het waarborgen van de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van alle informatie ten behoeve van goede en adequate zorg voor patiënten. De zorgaanbieder in Nederland is niet verplicht om volgens de NEN 7510 te werken, echter is Informatiebeveiliging in de zorg een steeds belangrijker wordend item. Alle zorginstellingen in Nederland moeten immers aan de Inspectie Gezondheidzorg kunnen aantonen dat men de beschikking heeft over de juiste informatiebeveiliging.

De adviezen en ondersteuning voor de essentiële onderdelen en maatregelen ten behoeve van NEN 7510 worden aangedragen door Certificaatspecialist voor uw organisatie.

ZKN Keurmerk

De brancheorganisatie van zelfstandige klinieken Nederland, kortweg ZKN, heeft het ZKN-keurmerk ontwikkeld. De klinieken met een ZKN-keurmerk, voldoen aan zeer strenge eisen. Het keurmerk garandeert dat het medisch personeel van uw organisatie bevoegd is (BIG-geregistreerd) om het beroep uit te oefenen. Naast de kwaliteit en professionaliteit van het medisch personeel, worden ook de behandeling, de intake, de veiligheid van de apparatuur, infectiepreventie, wachttijden, nazorg en klanttevredenheid getoetst.
De brancheorganisatie ZKN laat door onafhankelijke specialisten onderzoeken of uw organisatie aan de strikte kwaliteitseisen voldoet. Dit gebeurt door middel van audits. Uw organisatie vindt uitsluitend aansluiting bij ZKN als de audits met goed gevolg worden doorlopen. Daarnaast vindt ieder jaar opnieuw een keuring plaats, om te waarborgen dat uw organisatie haar kwaliteitsniveau op peil houdt.
Wilt u in aanmerking komen voor het ZKN Keurmerk of hebt u binnenkort een audit neem dan contact op met Certificaatspecialist. Wij begeleiden u in de procedure voor het behalen of behouden van het keurmerk.

Comments are closed.