ISO HealthCare (NEN-EN 15224)

NEN-EN 15224 ook wel 'ISO Health Care' of 'ISO voor Zorg & Welzijn' genoemd is een aanvulling op ISO 9001 dat specifiek voor de gezondheidszorg is ontwikkeld.

De uitgebreide norm legt de nadruk op het zorgproces, de zorgontvanger en risicomanagement binnen de zorg. Belangrijke onderdelen bij deze norm zijn risicomanagement, cliëntveiligheid (cliënt/patiëntveiligheid) en continue verbetering van de zorgverlening. Zodra u werkt conform de ISO Health Care norm en u de beschikking hebt over het certificaat toont u aan dat u verantwoorde zorg levert en werkt aan het continu verbeteren van uw organisatie.

Dit norm is tevens een alternatief voor de HKZ norm.

Certificaatspecialist adviseert en biedt begeleiding bij het behalen van het ISO Health Care certificaat.

ISO Health Care is de Europese norm voor beoordeling van het managementsysteem van organisaties in Zorg en Welzijn. Sinds 24 oktober 2012 is het voor organisaties mogelijk om zich hiervoor te laten certificeren.

ISO Health Care omvat wet- en regelgeving, sectorspecifieke normen, praktijkrichtlijnen en risicomanagement. Dit kwaliteitssysteem is niet alleen belangrijk voor de organisatie; het legt tevens de basis voor het zichtbaar maken van de kwaliteit van een zorgorganisatie naar haar cliënten toe. Daarnaast biedt NEN-EN 15224 alle ruimte om het kwaliteitssysteem naar eigen inzicht vorm te geven.

Bureau Certificaatspecialist kan u adviseren en begeleiden bij het aanvragen van een ISO NEN-EN 15224 certificering.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Comments are closed.